BATI TRAKYA USULÜ YEŞİL MERCİMEK

Malzemeler 
2 su bardağı yeşil mercimek
Yarım su bardağı çiçek yağı
Yarım su bardağı zeytinyağı
1 büyük baş kuru soğan
2 yemek kaşığı domates salçası
1,5-2 litre su
1 yemek kaşığı tereyağı

Yemeğin Tarifi   
Malzemenin hepsini çiğden hazırlayarak helmelene kadar pişirin. 1 yemek kaşığı dolusu un ilave edin. 

Pembeleşince, pişmiş olan mercimekten kaşık kaşık alarak ve sürekli karıştırarak, mercimeği tamamen aktarın. 1, 5 tatlı kaşığı tuz ilave edin. Bir dakika daha kaynatın. 

Sirke, dövülmüş sarımsak ve pul biberle hazırladığınız sos ile servise sunun. 

Sonraki Kayıt Önceki Kayıt Ana Sayfa