ÇİLEKLİ BAVARUAZ

Malzemeler


4 su bardağı süt

1,5 su bardağı toz şeker

3 yumurta sarısı
2 poşet krem şanti
400 gr.
çilek
2 - 3 yaprak jelatin
Sosu için: 
300 gr.
çilek
1 su bardağı toz şeker


Yemek Tarifi





2 su bardağı sütü 1 su bardağı toz şekerle karıştırıp kaynatın.

Ayrı bir kabın içinde 1/2 su bardağı şekerle yumurta sarısını çırpın.
Sütü yavaş yavaş karıştırarak ilave edin.

Jelatinleri ufalayıp 1/2 su bardağı soğuk suda eritin.

Erimiş jelatini sütlü yumurtalı karışıma ekleyip karıştırın.
Soğumasını bekleyin.

Krem şantiyi 2 su bardağı süt ile çırpın.
Küçük doğranmış çilekle birlikte sütlü karışıma ilave edin.

Hazırladığınız karışımı küçük kaselere boşaltın.
Soğuması için 3 -4 saat buzdolabında bekletin.

Sosunu hazırlamak için, çilek ve şekeri blendıra koyup, pürüzsüz bir kıvama gelinceye kadar karıştırın.

Çilekli bavaruazı ters çevirerek servis tabağına alın.
Çilekli sosla birlikte servis yapın, 

← Previous Story

DOMATES TATLISI

Next Story →

ZENCEFİLLİ ELMA PASTASI

Ana Sayfa