İŞKEMBELİ NOHUT

Malzemeler 
1 Su Bardağı Nohut
1/2 Kg İşkembe
2 Çorba Kaşığı Tereyağı
1 Adet Büyük Soğan
1 Çorba Kaşığı Biber Salçası
1 Çorba Kaşığı Domates Salçası
Su
1 Kase Mantı
Tuz

Yemeğin Tarifi   
Akşamdan ıslattığınız 1 su bardağı nohutu ve yarım kg işkembeyi ayrı tencerelerde haşlayın. Küçük kesilmiş soğanı ekleyin. Pembeleşinceye kadar kavurun. 
Ardından iri kareler şeklinde kesilmiş işkembeyi ve 1 su bardağı haşlanmış nohutu ilave edin. 1 çorba kaşığı biber ve domates salçasını ekleyin. Bir-iki kez çevirdikten sonra, bir miktar su ilave edin. Tuzunu ayarlayın. 
Su kaynamaya başlayınca 1 kase mantıyı ekleyin. Mantılar yumuşayıncaya dek pişirin. Sıcak olarak servis yapın. 
Sonraki Kayıt Önceki Kayıt Ana Sayfa