KREM ŞOKOLA

Malzemeler 
500ml. süt
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı pirinç unu
2 yemek kaşığı kakao
2-4 yemek kaşığı toz şeker

Yemeğin Tarifi   
Nişasta, pirinç unu ve kakaoyu, soğuk sütle karıştırın. Orta ateşte çırpma teliyle sürekli karıştırarak kaynatın, kaynamasına yakın şekerini ekleyin. Bir-iki taşım kaynayıp, üzerinde kabarcıklar oluşmaya başladıgı zaman ateşten alın. 

Mikserle çırparak soğutun. (Soğurken Krem Şokola'nın üzerinde oluşan tabakadan rahatsız olmuyorsanız, bu aşamayı atlayıp, doğrudan kâselere paylaştırabilirsiniz. )

Kâselere paylaştırdıktan sonra, hindistan cevizi, bitter çikolata veya çeşitli meyveler kullanarak süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun. 
Sonraki Kayıt Önceki Kayıt Ana Sayfa