Buğday (triticium vulgare) : Birçenekligillerdendir. Sapları kamışsıdır ve içleri boştur. Çiçekleri başak şeklindedir. Yemişlerine buğday denir. İçeriğinde B vitamini ve karbonhidratlar vardır. Bunlar, tanelerin kepeğindedir. Bu nedenle buğday unu ne kadar çok kepekli, yani esmer olursa, o derece faydalı olur.
Faydaları : Kepekli buğday unundan yapılan ekmek, kurabiye ve benzerleri bağırsakların düzenli çalışmasını sağlar. Kabız olmayı önler. Çimlendirilmiş buğday tanesi zihin yorgunluğu ve sinir bozukluklarını giderir. Damar sertliği, mide ve cilt hastalıkları olanlar, taze ekmek ve sıcak börek gibi şeyler yememelidirler
Öne Çıkanlar
-
Malzemeler 2 su bardağı haşlanmış bezelye 1 domates 1 taze soğan 2 yaprak marul 2 yemek kaşığı galeta unu 2 yemek kaşığı tereyağı 2 yemek k...
-
Malzemeler 1 çay bardağı yoğurt 1 çay bardağı sıvı yağ yarım paket margarin 2 çorba kaşığı sirke aldığı kadar un 1 paket kabartma tozu 1 su...
-
Hindiba (güneğik) : Hindiba familyasının örnek bitkisidir. Çiçekleri sarıdır. Yaprakları az ve küçüktür. Sapı yoktur. Kökü uzundur. Kökünün ...
-
Malzemeler 4 Adet 160 gramlık Dana Biftek 200 gr Mantar 1 Su Bardağı Et Suyu 2-3 Diş Sarmısak 2 Çorba Kaşığı Acı Hardal 8 Dilim Pastırma 1 ...
-
Burçak (lathyrus) : Baklagillerden; taneleri hayvan yemi olarak kullanılan bir bitkidir. Taneleri mercimeğe benzer. Faydaları : Lapası; ez...