Karabiber (dar-i fülfül) : İkiçenekliler sınıfının, karabibergiller familyasından, vatanı Doğu Hindistan olan, yaprak dökmeyen tırmanıcı bir bitkidir. Yaprakları yürek biçiminde ve damarlıdır. Çiçekleri sarkıktır. Meyveleri küçük, toparlak ve sapsızdır.
Faydaları : Mideyi ısıtır. İştah açar. Hazmı kolaylaştırır. Mide ve bağırsaklardaki mikropları öldürür. Gaz söktürür ve gaz birikmesine engel olur. Şeker hastalığının ilerlemesini durdurur. İdrar söktürür. Enerji verir. Cinsel istekleri kamçılar. Sinirleri kuvvetlendirir. Yiyeceklerde baharat olarak kullanılır.
Damar sertliği, yüksek tansiyon, egzama, üremi, bağırsak iltihabı ve romatizmadan şikayet edenler, mümkün olduğu kadar az kullanmalıdırlar.
Öne Çıkanlar
-
Malzemeler 2 çorba kaşığı tereyağı 3 çorba kaşığı un 1,5 su bardağı süt 4 adet yumurta 2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri 2 çorba kaşığ...
-
Malzemeler 150 gr tereyeğı, 1 yumurta, 1 çay bardağı mısır nişastası, 1 su bardağı pudra şekeri, 1 paket vanilya, 1 çay kaşığı karbonat, 1 ...
-
Malzemeler 6 dal maydanoz 1 adet havuç 1 adet soğan 3 çorba kaşığı margarin 3 çorba kaşığı sıvı yağ Tuz, karabiber, kekik 1 kahve fincanı ...
-
Ekmek ağacı (artocarpus) : Dutgillerden; tropik asya adalarında yetişen ve her mevsimde mahsul veren bir bitkidir. Meyveleri ananasa benzer....
-
Koç Burcuyla Başak Burcu Uyumu Bu iki tipin düşünceleri ve amaçları farklıdır. Koç kişisi atılgan, hareketli yapısı, ayrıntılar üzer...