ZEYTİNYAĞLI ISPANAK

Malzemeler 
1,5 kg. Ispanak
1 adet Soğan
1 kahve fincanı Pirinç
1 çay bardağı Sıvı yağ
1 tatlı kaşığı Toz şeker
Tuz

Yemeğin Tarifi   
Ispanakları ayıkladıktan sonra birkaç kez yıkayıp üçe bölelim. 1 adet rendelenmiş kuru soğanı sıvı yağda pembeleşinceye kadar kavurduktan sonra ıspanakları ilave edip birkaç dakika kavuralım. Ilık suda ıslattığımız pirinci iyice yıkadıktan sonra ıspanakları ilave edip yeterince tuz, şeker ve sıcak su ekleyerek ağzı kapalı olarak pişirelim. Ağzı kapalı olarak soğutup servis yapalım. Not: İsteğe göre sarmısaklı yoğurt yada limon sıkarak yenebilir.

← Previous Story

ZEYTİNYAĞLI KEREVİZ DOLMASI

Next Story →

ZEYTİNYAĞLI DOMATESLİ PATLICAN

Ana Sayfa