AYVALI KEK -2-

  Malzemeler
 4 Adet Yumurta
2 Su Bardağı Toz Şeker
1 Su Bardağı Dövülmüş Ceviz
2 Su Bardağı Ayva Rendesi
Yarım limon suyu
1 Paket Kabartma Tozu
1 Çay Kaşığı Tarçın
125 gr Margarin
2,5 Su Bardağı Un
Çikolata sos için :
100 gr Margarin
4 Yemek Kaşığı Kakao
1 Adet Yumurta
5 Yemek Kaşığı Pudra Şekeri

Yemeğin Tarifi  
Yumurtaları ve toz şekeri çırpın. Margarini eritip ılınmasını bekleyin. Ceviz ve margarini katın. Ayva rendesi ve Iimon suyunu karıştırın. Hamura ilave edin. Un ve kabartma tozunu; tarçını ekleyerek yavaş yavaş karışıma katın.

Yağlanmış unlanmış kek kalıbına dökın. 170 derecede ısıtılmış fırında 50 dakika pişirin. Soğuduktan sonra kalıptan çıkarın. Üzerine çikolatalı sos dökıp servise sunun.

Sosun hazırlanışı : Margarini eritip soğutun. Kakao, yumurta ve pudra şekeri ile mikserde çırpın. Kekin üzerine gezdirin.

Sonraki Kayıt Önceki Kayıt Ana Sayfa