Malzemeler
400 gram kıyma
1 adet soğan
1 yumurta
1/2 demet maydanoz
3-4 diş sarımsak
2 dilim bayat ekmek içi
Tuz, karabiber, pulbiber, kimyon
SARMAK İÇİN:
1 adet yufka
50 gram margarin veya tereyağ
SOS İÇİN:
1 yemek kaşığı biber salçası
1 su bardağı su
1 kaşık tereyağ
1 adet yumurta üzerine sürmek için
ÜZERİNE:
1 su bardağı yoğurt
2 kaşık tereyağ
400 gram kıyma
1 adet soğan
1 yumurta
1/2 demet maydanoz
3-4 diş sarımsak
2 dilim bayat ekmek içi
Tuz, karabiber, pulbiber, kimyon
SARMAK İÇİN:
1 adet yufka
50 gram margarin veya tereyağ
SOS İÇİN:
1 yemek kaşığı biber salçası
1 su bardağı su
1 kaşık tereyağ
1 adet yumurta üzerine sürmek için
ÜZERİNE:
1 su bardağı yoğurt
2 kaşık tereyağ
Yemeğin Tarifi
Köfte malzemeleri yoğurulup köfte hazırlanır.
1 kaşık tereyağ veya margarin eritilir biber salçası katılıp kavrulur 1 su bardağı su eklenip kaynatılır ve soğumaya bırakılır.
50 gram margarin eritilir , 1 adet yufka masaya serilir eritilen margarin yufkanın her tarfına sürülür ortadan kesilir , kesilen yufkanın geniş taraflarına 2 parçaya ayırdığımız köfte rulo şeklinde yerleştirilir , çok sıkı olmayacak şekilde rulo yapılır 2 santim genişliğinde verev kesilir yağlı kağıt serili tepsiye dizilir, üzerlerine 1 bütün yumurta çırpılarak sürülür, sıcak fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir . Soğuyan salçalı sos üzerlerine dökülerek tekrar fırına sürülür 10 dakika kadar pişirilir.
Erittiğimiz tereyağ üzerlerine gezdirilip yanında yoğurt kızartılmış biber ve domatesle birlikte sıcak servis yapılır.
NOT: Yumuşamaması için yoğurdu yemeğe yakın eklemek daha iyi olacaktır
1 kaşık tereyağ veya margarin eritilir biber salçası katılıp kavrulur 1 su bardağı su eklenip kaynatılır ve soğumaya bırakılır.
50 gram margarin eritilir , 1 adet yufka masaya serilir eritilen margarin yufkanın her tarfına sürülür ortadan kesilir , kesilen yufkanın geniş taraflarına 2 parçaya ayırdığımız köfte rulo şeklinde yerleştirilir , çok sıkı olmayacak şekilde rulo yapılır 2 santim genişliğinde verev kesilir yağlı kağıt serili tepsiye dizilir, üzerlerine 1 bütün yumurta çırpılarak sürülür, sıcak fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir . Soğuyan salçalı sos üzerlerine dökülerek tekrar fırına sürülür 10 dakika kadar pişirilir.
Erittiğimiz tereyağ üzerlerine gezdirilip yanında yoğurt kızartılmış biber ve domatesle birlikte sıcak servis yapılır.
NOT: Yumuşamaması için yoğurdu yemeğe yakın eklemek daha iyi olacaktır