ÇİKOLATALI KURABİYE

   Malzemeler 
200 gr.Un
100 gr.Fecola
20 gr. Kakao
80 gr.Margarin
120 gr. Şeker
1 Yumurta
1 Paket Vanilya
2 Tatlı Kaşığı Kuru Maya
Süt
Tuz



Yemeğin Tarifi    
Un, nişasta, kakao, şeker ve mayayı karıştırın. Ortasını havuz gibi açın. Yumurtayı, 80 gr. küp küp kesilip, yumuşatılmış margarini, vanilyayı ve 5 çorba kaşığı soğuk sütü koyun. Mıncıklayarak yumuşak bir hamur haline getirin. Şeffaf folyoya sararak buzdolabında yarım saat dinlendirin.

Buzdolabından çıkarttığınız hamuru 5 mm kalınlığında açın. Bisküvi kesecikleriyle dilediğiniz şekillerde kesin. Bir fırın tepsisine alüminyum folyo serin, yağlayın. Üzerine kurabiyeleri dizin. 180 dereceye ayarlanmış fırında 15-20 dk. pişirin.
 
Sonraki Kayıt Önceki Kayıt Ana Sayfa