Malzemeler
Yarım kg kıyma
1 soğan
Yarım demet maydanoz
Yarım su bardağı pirinç
3 su bardağı su
1 limon
1 yumurta sarısı
1 çorba kaşığı margarin
Tuz, karabiber
1 soğan
Yarım demet maydanoz
Yarım su bardağı pirinç
3 su bardağı su
1 limon
1 yumurta sarısı
1 çorba kaşığı margarin
Tuz, karabiber
Yemeğin Tarifi
Terbiyeli ekşili köfte: Soğanı rendeleyin. Pirinci yıkayıp süzün. Maydanozu ince ince kıyın. Kıymayı bir kaba alıp soğan, pirinç, maydanoz, tuz ve karabiberi ekleyerek yoğurun. Küçük parçalar koparıp yuvarlayın ve unlanmış tepsiye dizin.
Suyu tencereye alıp tuz ve margarin ekleyerek kaynatın. Köfteleri ilave edip orta ateşte 20 dakika kadar pişirin.
Bir kasede yumurta sarısıyla limon suyunu çırpın. Yemeğin suyundan 1-2 kaşık ekleyip karıştırarak ılıştırın. Hazırladığınız terbibeyi kaşık kaşık tencereye ilave edip ateşten alın. Sıcak olarak servis yapın.
Suyu tencereye alıp tuz ve margarin ekleyerek kaynatın. Köfteleri ilave edip orta ateşte 20 dakika kadar pişirin.
Bir kasede yumurta sarısıyla limon suyunu çırpın. Yemeğin suyundan 1-2 kaşık ekleyip karıştırarak ılıştırın. Hazırladığınız terbibeyi kaşık kaşık tencereye ilave edip ateşten alın. Sıcak olarak servis yapın.