EKŞİLİ TATLILI KARİDESLER

Malzemeler 
75 gr ufak konserve mısır
100 gr mantar
1 çorba kaşığı sıvıyağ
450 gr dondurulmuş karides
175 gr labne peyniri
Sos:
45 ml sek şeri
5 çorba kaşığı elma suyu
2 çorba kaşığı domates salçası
2 çorba kaşığı sirke
1 çorba kaşığı şeker
3 çorba kaşığı soya sosu
4 çorba kaşığı mısır unu


Yemeğin Tarifi   
Önce sosumuzu hazırlayıp, bir kenara koyalım. Bunun için tüm sos malzemelerini bir kapta karştırın ve bir kenarda bekletin. 

Brokoliyi ufak çiçekler halinde ayırın, soğanları ve kırmızı biberi kıyın. Mantarları küçük küçük doğrayın. Mısırları yıkayıp hazırlayın. 

Sıvı yağı yapışmaz bir tavada kızdırın, sebzeleri hepsini ekleyip, sote edin. 5 dakika kadar pişirin. 

Karidesleri ilave edip, üç dakika daha pişirin. 

Daha sonra sosu ilave edip, karides ve sebzelerle beraber bir süre daha kaynatın. Yemeğiniz pişince ocaktan indirin. 

Sonraki Kayıt Önceki Kayıt Ana Sayfa