FÜME ALABALIK VE PANCAR SALATASI

Malzemeler 
2 füme alabalık
1 orta boy salatalık
250 gr haşlanmış pancar, ince dilimler halinde kesilmiş
2 çay kaşığı sirke, tercihen elma sirkesi
1 çay kaşığı ayçiçek yağı
12 marul yaprağı, servis için
4 kornişon turşu, yelpaze şeklinde kesilmiş
4 dal suteresi, süslemek için



Yemeğin Tarifi   
Füme alabalığın kılçıklarını dikkatlice ayırın. Etini büyük bir kaseye koyun. 

Salatalığı 4 ince eşit parça halinde kesin. 

Marul, kornişon ve suteresi dışında bütün malzemeyi füme alabalığa ekleyip bir çatalla iyice karıştırın. 

Marul yapraklarını 4 ayrı tabakta yerleştirin. Karışımı ortalarına koyup yelpaze kornişon ve suteresiyle süsleyip servis yapın. 

SERViS ÖNERiLERi: Bu salatayı hafif bir öğle yemeği olarak sunabilirsiniz. 

ALIŞVERİŞ ÖNERiSi: Füme alabalığı süpermarket ve şarküterilerde bulabilirsiniz. 
Sonraki Kayıt Önceki Kayıt Ana Sayfa