HARDAL SOSLU AHTAPOT

Malzemeler 
1 kg. ahtapot
4 çorba kaşığı mayonez
1 çorba kaşığı hardal
1 tatlı kaşığı hardal tohumu
1 çorba kaşığı ince kıyılmış dereotu



Yemeğin Tarifi   
Ahtapotu temizlenmiş ya da dondurulmuş olarak alın. 

Ahtapotu bir tencereye koyun. 8 çorba kaşığı su ekleyip, tencerenin kapağını kapatın. Çok kısık ateşte, ahtapot yumuşayıncaya kadar 1, 5 saat pişirin. Suyum süzüp, soğumaya bırakın. 

Sosu hazırlamak için, mayonez, hardal, hardal tohumu ve kıyılmış dereotunu karıştırın. İri doğranmış ahtapotu sosa ilave edip karıştırın. Soğuk olarak servis yapın.
Sonraki Kayıt Önceki Kayıt Ana Sayfa