Malzemeler
500 gr bebek incir
500 gr tozşeker
2 su bardağı su
Yarım limonun suyu
3-4 diş karanfil
500 gr incir
500 gr tozşeker
2 su bardağı su
Yarım limonun suyu
3-4 diş karanfil
Yemeğin Tarifi
İncirlerin kabuğunu soyun. Tencereye alıp üzerini örtecek kadar su ekleyin. 5 dakika kaynatıp suyunu süzün. Tekrar su ekleyip haşlayın. Bu işlemi üç kez tekrarlayın. İncirleri süzgece alıp elinizle hafifçe bastırarak suyunu süzün.
Başka bir tencerede 2 bardak su ile şekeri kaynatın. Şeker eridiğinde limon suyu ve karanfil ekleyip 15 dakika kaynatın. İncirleri ilave edip 20-25 dakika daha kaynatın. Şurup koyulaştığında tencereyi ocaktan alın. Soğuyunca kavanoza doldurup kapağını kapatın.