KABAK TATLISI

Malzemeler 
6 Kg Kabak
2 Kg Toz Şeker

Yemeğin Tarifi   
Kabağın üst kısmını kapak olacak şekilde kesin. 

Keskin bir bıçak yardımıyle, kabağın çekirdekli bölümünü temizleyin. Bu temizleme sonrasında kabağın içi tamamen oyulmuş olacaktır. 

Kabağın içindeki boşluğa toz şekeri doldurun ve kapağını kapatın. 

Kabak orta sıcaklıktaki bir fırında 

2. 5-3 saatte pişecektir. 

Soğuyan kabağın içinde oluşan şerbeti bir kaba boşaltın. 

Kabağın kabuklarını soyarak dilimleyin. Üzerine kabağın şerbetini dökerek servis yapın. 

DİKKAT: Kabak tatlısındaki şeker oranı her zaman için 1/3 oranındadır. 
Sonraki Kayıt Önceki Kayıt Ana Sayfa