Malzemeler
Hamuru için:
2 su bardağı un
Yarım tatlı kaşığı tuz
Yarım tatlı kaşığı tarçın
2 yemek kaşığı pudra şekeri
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı limon suyu
7 yemek kaşığı maden suyu
Kızartmak için yeteri kadar sıvı yağ
Kreması için :
3 adet yumurta
Yarım su bardağı toz şeker
2,5 yemek kaşığı un (silme)
1 su bardağı süt
1 paket vanilya
Yemeğin Tarifi
Unun ortasını açın. Tuz, tarçın, pudra şekeri ile karıştırın. Sıvı yağ, limon suyu ve maden suyu ekleyin. 5 dakika yoğurun. Humuru 1, 5-2 saat oda sıcaklığında dinlendirin. Hamuru iki eşit parçaya ayırın. Unlanmış tezgaha kalınca açın. Ortadan ikiye katlayıp tekrar açın. Bu işlemi 3-4 kez tekrarlayın.
Hamuru unlanmış bir oklava ile çok ince açın. 10 cm çapında yuvarlaklar kesin. Yağı ısıtıp elde ettiğiniz hamur parçalarını bu yağda kızartın. Kremayı hazırlamak için yumurta sarısını şekerin yarısı ile mikserde çırpın. Mayonez kıvamında açık sarı bir karışım elde edince un ilave edin. Sütü kalan şeker ile kaynatın. Kaynamış şekerli sütün yarısını yumurta sarısına ekleyin. Sonra tüm malzemeyi süt tenceresinde birleştirin. Kısık ateşte kaynama derecesine getirip 2 dakika pişirin.
Vanilyayı ekleyip ateşten alın. Soğurken üzeri kabuk tutmaması için pudra şekeri serpin. Kızarmış hamurun üzerine bolca krema koyup mevsim meyveleri ile süsledikten sonra servise sunun.
Not: Krema üzerine çikolata sosu ile de servise sunabilirsiniz.