KÖFTELİ KEBAP

  Malzemeler
 2 milföy hamuru
30 gr antep fıstığı
1 çay bardağı kaşar rendesi
1 yumurta sarısı susam
Çörekotu
Köfte Malzemesi:
500 gr dana kıyma
4 biber (ince doğranmış)
1/2 demet maydanoz
6 diş sarmısak
1 fincan Amerikan pirinci (haşlanmış)
Tuz, karabiber

Yemeğin Tarifi  
Köfte malzemelerini karıştırarak, köfte harcını hazırlayın. Bu hamurdan parçalar koparın ve parmak köfte gibi şekil verin. Hazırladığınız köfteleri çok az yağ ile teflon tavada kızartın.

Diğer tarafta milföy hamuruna kaşar rendesi serpip köfteleri yerleştirin. Antepfıstığı serpip rulo şeklinde sararak, tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp. susam ve çörekotu serperek fırına verin.

Sonraki Kayıt Önceki Kayıt Ana Sayfa