KURU KÖFTE

Malzemeler 
500 gr dana kıyma
2-3 dilim bayat ekmek içi
1 ? 2 Soğan
1 çay kaşığı karabiber
1 ? 2 çay kaşığı kimyon
1 yumurta
Yarım demet maydanoz
Kızartmak için 1 bardak zeytinyağ veya ayçiçek yağı
Yemeğin Tarifi  
Kıyma, ıslatılıp sıkılmış ekmek, rendelenmiş soğan, tuz, karabiber, kimyon, kıyılmış maydanoz ve yumurta iyice yoğrulur.

? Ceviz büyüklüğünde parçalara ayrılıp uzun veya yassı köfteler yapılır.

?Kızgın yağda kızartılır.



NOT :

?Cızbız köfte yapmak isteniyorsa ekmek konmaz veya az konur. Yumuşak olması için yoğururken 2 kaşık zeytinyağ ilâve edilir.

?Kuru köfteye 1-2 diş dövülmüş sarımsak da katılabilir.

?Artan köfteye salçalı su ilave edilerek salçalı köfteler de yapılabilir. Kıyma, rendelenmiş soğan, ufalanmış ekmek içi, yumurta, patates püresi, ince doğranmış maydanoz, tuz, karabiber ve kimyonu karıştırıp yoğurun.

Köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar alıp, parmak şeklinde yuvarlayın.

Köfteleri kızdırılmış sıvı yağda kızartın. Kuru köfteleri soğuk olarak servis yapın
Sonraki Kayıt Önceki Kayıt Ana Sayfa