LİMONLU KEK -2-

Malzemeler 
Hamuru:
150 gr kabartma tozu katılmış un
65 gr diyet margarin
1 tatlı kaşığı sıvı yağ
Üzerine:
50 gr mısır unu 275 ml su
2 ufak limonun rendesi ve suyu
25 gr suni tatlandırıcı
2 yumurta
115 gr toz şeker

Yemeğin Tarifi  
Çayla beraber veya yemek üzerine yenen tatlılar genellikle çok kalori içerdiklerinden, kilo aldıran yiyeceklerin başında yer alırlar.

Ancak tatlı yemeden duramayanlar için bu tarifimiz büyük bir kolaylık sağlayacak. Porsiyon başına 210 kalori içeren bu kekin yine porsiyonunda yalnızca 6 gram yağ bulunuyor. Kekin yapımında kullanılan diyet margarini büyük marketlerde, suni tatlandırıcıları da eczanelerde bulabilirsiniz.

Limonlu keki portakal ve portakal suyu ile de yapabilirsiniz. Ancak bu kez kalori miktarının biraz daha yüksek olacağını unutmayın.

1 - Un ve margarini karıştırın. Yeteri kadar su ekleyin ve sertçe bir hamur elde edin. Bir merdane yardımıyla hamuru yuvarlak açın ve uygun bir fırın kabını yağlayarak yayın. 200 dereceye kadar ısıttığınız fırında 10 dakika pişirin. Daha sonra kabı döndürün ve bir l0 dakika daha fırınlayın

2 - Mısır ununu suyla yumuşayana kadar karıştırın. Ufak bir tencereye koyup koyulaşıncaya kadar sürekli olarak karıştırmaya devam edin. 2 dakika kaynattıktan sonra indirin.

3 - Ateşten aldığınız tencereye limon rendesi, su ve yapay tatlandırıcıyı katın. Yumurtaların sarılarını beyazlarından ayırın. Sarılarını limonlu karışıma ekleyin.

4 - Karışımı hamurun üzerine dökün ve bir bıçak yardımıyla düzgünce yayın.

5 - Yumurta beyazlarını kar haline gelinceye kadar mikserle çırpın. Bir yemek kaşığı şekeri ilave ederek çırpmaya devam edin.

6 - Hazırladığınız bu karışımı en üste yayın, 170 derece ısınmış fırında 20-25 dakika üstü hafif kahverengileşinceye kadar pişirin.

Sonraki Kayıt Önceki Kayıt Ana Sayfa