MENGEN PİLAVI

Malzemeler 
2 Su Bardağı Pirinç
3 Çorba Kaşığı Tereyağı
3 Su Bardağı Et Suyu
250 gr Mantar
4-5 Taze Soğan
2 Domates
2 Yeşil Biber
Bir Tutam Tozşeker
Karabiber, Tuz

Yemeğin Tarifi   
Mantarları ve sivribiberleri ince kıyın. Pirinci yıkayıp süzgece alın. 

Bir tencerede yağı eritip önce mantarları sonra da biberleri kavurun. Kıyılmış yeşil soğanı ve pirinci ekleyip kavurmaya devam edin. 

Domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın ve tenceredeki malzemeyle birlikte soteleyin. 

Et suyu, tozşeker, tuz ve karabiberi de ekleyip 15 dakika kısık ateşte pişirin. 
Sonraki Kayıt Önceki Kayıt Ana Sayfa