MİLFÖYDE MANTARLI KARİDES

Malzemeler 
4 Adet 10x10 cm ölçülerinde Milföy Hamuru
10-12 Mantar
1 Yumurta Sarısı
2 Domates
300 gr Karides
1 Çay Kaşığı Tereyağı
1 Kesme Şeker
1 Çay Kaşığı Acı Sos
Biber , Tuz

Yemeğin Tarifi  
Milföy hamurlarını yağlanmış tepsiye dizip yumurta sarısı sürün. Orta ısılı fırında 15 dk kızartın. Soğuyunca ortasından , enlemisne kesip iki parçaya ayırın.

Diğer tarafta domatesleri soyup doğrayın. Mantarları akar su altında yıkayıp doğrayın. Karidesleri 2 dakika haşlayıp kabuklarını çıkarın.

Tavada kızdıracağınız tereyağında domatesleri kavurun. Şeker, tuz , biber ekleyin. Yumuşayınca mantar ve karidesleri ilave edip kısık ateşte 4-5 dk pişirin.

Domatesler tamamen suyunu çekince hazırladığınız milföylere paylaştırın. Üzerine kesip ayırdığınız parçaları kapatıp sıcak servis yapın.

Sonraki Kayıt Önceki Kayıt Ana Sayfa