PİRİNÇLİ ELMA TATLISI

Malzemeler 
1 Su Bardağı Amerikan Pirinci
4 Kırmızı Elma
1/2 lt Su
6 Çorba Kaşığı Bal
3 Tutam Zencefil
5 Çorba Kaşığı Kuru Üzüm
5 Çorba Kaşığı Sultani Üzüm
1 Çay Kaşığı Tarçın
4 Çorba Kaşığı Margarin
2 Çorba Kaşığı Çekilmiş Ceviziçi
1 Çay Kaşığı Tuz

Yemeğin Tarifi   
Pirinci bol suda yıkayıp tencereye alın. Yarım litre su ve tuz ekleyip kaynatın. Kısık ateşte kapağı kapalı olarak pirinçler suyunu çekene dek yaklaşık 15 dakika pişirin. 

Elmaları soyup içlerini oyarak çekirdekli kısımlarını çıkarın. Haşladığınız pirince, bal, zencefil, kuru üzüm, sultani üzüm ve tarçın ekleyip karıştırın. Elmaların içlerini pirinçli karışımla doldurun. Fırın tepsisine yerleştirip önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 20 dakika kadar pişirin. Pişerken elmaların üzerine ara sıra margarin sürün. 

Pirinçli karışımın kalanını servis tabağına yayın. Doldurulmuş elmaları üzerine yerleştirip ceviziçi serpin. Soğuk olarak servis yapın. 
Sonraki Kayıt Önceki Kayıt Ana Sayfa