Malzemeler
100 gr Kuru Kayısı
2,5 Su Bardağı Portakal Suyu
2 Çorba Kaşığı Margarin
2 Kahve Fincanı Pudra Şekeri
1 Kahve Fincanı Un
1 Yumurta
1 Çorba Kaşığı Margarin
Yemeğin Tarifi
Fırını 200 derece ısıtın. Kayısıları doğrayıp 1 çorba kaşığını ayırın. Kalanını portakal suyu ile birlikte tavada 5 dakika kadar pişirip blenderden geçirin.
Margarin, şeker, yumurta ve unu pürüzsüz bir karışım halini alana dek 2-3 dakika kadar karıştırın. Yağlanmış 4 puding kalıbına eşit miktarlarda paylaştırıp önceden ısıtılmış fırına vererek 20 dakika kadar pişirin. Puding kalıplarını ters çevirerek pişen yumuşak kekleri düz servis tabaklarına alın.
Hazırladığınız kayısılı portakal sosunu ısıtıp kalıplardan çıkardığınız sünger görünümlü yumuşak keklerin üzerine dökerek servis yapın.