TATLI ELMA KIZARTMASI

Malzemeler 
5 Tatlı Elma
1 Su Bardağı Kepekli Un
1 Su Bardağı Yağsız Süt
Zeytinyağı
Bal, Tarçın, Zencefil
Havanda Dövülmüş Ceviz

Yemeğin Tarifi   
Kepekli un ve yağsız sütü iyice karıştırın. Bu arada içine bir tutam tuz atmanızda yarar var. Bulamaç haline getirin. 

Elmaların kabuklarını soyun, çekirdeklerini temizleyin ve ince ince dilimleyin. Hazırladığınız bulamaca soktuktan sonra derin bir kapta bolca zeytinyağında kızartın. Kızaran elmaları emici bir kağıt üzerinde bir süre beklettikten sonra bir tabağa zevkinize göre dizin. 

Elmaların üzerine sırasıyla balı, cevizi, tarçın ve zencefili koyun. 

Sıcak ya da soğuk servis yapabilirsiniz. 
Sonraki Kayıt Önceki Kayıt Ana Sayfa