MALZEMELER
- 600 gram tavuk göğsü ( 1 kişi başına 100 gram tavuk eti)
- 250 gram doğranmış mantar
- 1 adet kırmızı biber
- 2 adet yeşil biber
- 1 adet iri boy soğan ( söğüş şeklinde doğruyoruz)
- 5 diş sarımsak ( kokar diye kullanmamazlık yapmayın pişen sarımsak lezzet verir.)
- 2 tatlı kaşığı sebzeli çeşni
- 1 adet iri boy domates ( kabuğu soyulacak)
- 1 yemek kaşığı renkli toz biber
- Tuz,karabiber
HAZIRLANIŞI
- Tavuk göğüslerini küp küp doğruyoruz yağda kavurmaya başlıyoruz ve teflon tavanın kapağını kapatıp 10 dakika kavuruyoruz.
- Tavuk suyunu çekene dek kavuruyoruz.Daha sonrasında söğüş şeklinde doğranmış soğanları ekleyerek 2 dakika kavurup hemen arından biberlerimizi ekliyoruz.
- Biberlerin ardından kabuğu soyulmuş küp küp domatesleri ekleyerek ardından 2 yemek kaşığı sebze çeşni ilave ederek mantarlarımızı da ilave ediyoruz.
- Yaklaşık 5 dakika üzeri kapalı kısık ateşte pişiriyoruz.
- Mantarlar biraz piştikten sonra içerisine 1 yemek kaşığı toz biber ekledikten sonra 1 su bardağı ılık su ilave ederek tuzumuzu koyuyoruz.
- Kısık ateşte yaklaşık 5 dakika daha pişirmenin ardından müthiş yemeğimiz hazır.