TAVUKLU MANTAR SOTE

MALZEMELER
  • 600 gram tavuk göğsü ( 1 kişi başına 100 gram tavuk eti)
  • 250 gram doğranmış mantar
  • 1 adet kırmızı biber
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet iri boy soğan ( söğüş şeklinde doğruyoruz)
  • 5 diş sarımsak ( kokar diye kullanmamazlık yapmayın pişen sarımsak lezzet verir.)
  • 2 tatlı kaşığı sebzeli çeşni
  • 1 adet iri boy domates ( kabuğu soyulacak)
  • 1 yemek kaşığı renkli toz biber
  • Tuz,karabiber

HAZIRLANIŞI
  1. Tavuk göğüslerini küp küp doğruyoruz yağda kavurmaya başlıyoruz ve teflon tavanın kapağını kapatıp 10 dakika kavuruyoruz.
  2. Tavuk suyunu çekene dek kavuruyoruz.Daha sonrasında söğüş şeklinde doğranmış soğanları ekleyerek 2 dakika kavurup hemen arından biberlerimizi ekliyoruz.
  3. Biberlerin ardından kabuğu soyulmuş küp küp domatesleri ekleyerek ardından 2 yemek kaşığı sebze çeşni ilave ederek mantarlarımızı da ilave ediyoruz.
  4. Yaklaşık 5 dakika üzeri kapalı kısık ateşte pişiriyoruz.
  5. Mantarlar biraz piştikten sonra içerisine 1 yemek kaşığı toz biber ekledikten sonra 1 su bardağı ılık su ilave ederek tuzumuzu koyuyoruz.
  6. Kısık ateşte yaklaşık 5 dakika daha pişirmenin ardından müthiş yemeğimiz hazır.
Sonraki Kayıt Önceki Kayıt Ana Sayfa