Malzemeler
4 adet yumurta
Bir buçuk su bardağı tozşeker
1 cay kaşığı kabartma tozu
3 su bardağından iki parmak fazla un
1 su bardağı eritilmiş margarin
1 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı yenibahar
1 tatlı kaşığı tarçın
2 çorba kaşığı kakao
4 adet yumurta
Bir buçuk su bardağı tozşeker
1 cay kaşığı kabartma tozu
3 su bardağından iki parmak fazla un
1 su bardağı eritilmiş margarin
1 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı yenibahar
1 tatlı kaşığı tarçın
2 çorba kaşığı kakao
Yemeğin Tarifi
Kek kalıbını yağlayın. Yumurtaları ve şekeri krema kıvamına gelene dek çırpın. Kabartma tozu eklenmiş unu ilave edin. Karıştırdıktan sonra eritilmiş margarini ve sütü ekleyin. Malzemeler iyice özleştikten sonra yenibahar ve tarçını ilave edin.
1 dakika süreyle çırpın. Hazırladığınız hamurun yarısını kek kalıbına boşaltın. Kalanının üzerine kakaoyu ekleyin. Karıştırıp, kek kalıbındaki hamurun üzerine dökün. İki hamuru çatalla hafifçe karıştırarak, şekil verin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40-45 dakika pişirin.
Kek kalıbını yağlayın. Yumurtaları ve şekeri krema kıvamına gelene dek çırpın. Kabartma tozu eklenmiş unu ilave edin. Karıştırdıktan sonra eritilmiş margarini ve sütü ekleyin. Malzemeler iyice özleştikten sonra yenibahar ve tarçını ilave edin.
1 dakika süreyle çırpın. Hazırladığınız hamurun yarısını kek kalıbına boşaltın. Kalanının üzerine kakaoyu ekleyin. Karıştırıp, kek kalıbındaki hamurun üzerine dökün. İki hamuru çatalla hafifçe karıştırarak, şekil verin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40-45 dakika pişirin.