YÖRÜK KEBABI

Malzemeler
 250 gram kuşbaşı kuzu eti
1 adet domates,
1 adet soğan
2 adet biber,
15 adet mantar
1 su bardağı bezelye
1 adet kabak, tuz
1 çay bardağı ayçiçek yağ
1 buçuk su bardağı erişte
1 buçuk su bardağı kasar peyniri

Yemeğin Tarifi  
Domates ve soğanı yemeklik doğrayın. Kuşbaşı etle birlikte, kısık ateşte 20 dakika pişirin. 2 adet biberi ve 1 adet kabağı küp biçiminde doğrayın. 15 adet mantarı ortadan ikiye kesin. Bezelyeleri de ekleyip tencereye alın. Tuzunu ilave edin.

Başka bir tencerenin içine, 1 çay bardağı sıvı yağı dökün. Üzerine su ilave edin. Kaynayınca tuz serpin, 1 buçuk su bardağı erişteyi haşlayın. Tencereden alıp, süzün.

Erişteleri fırın tepsisine yayın. Üzerine sebzelerle sote ettiğiniz etleri yayın. En üste 1 buçuk su bardağı kasar peyniri rendesini serpin. Sıcak servis yapın.

Sonraki Kayıt Önceki Kayıt Ana Sayfa