Çay (transtraemiaceae) : Çaygillerden bir ağaçcıktır. Yapraklarında tanen, legumin, esans ve teofilin vardır. Tesirli maddesi, teindir. Çay yaprakları fermantasyondan sonra kavrulursa siyah, önce kavrulursa yeşil çay elde edilir.
Faydaları : Aşırı miktarda olmamak şartıyla içilecek olursa bedeni ve zihni yorgunluğu giderir. Sinirleri uyarır. Mide tembelliğini giderir. İdrar söktürür. İshal ve dizanteriyi keser. Damar kireçlenmesini önler. Damar sertliği, kalp yetersizliği, kan kanseri, guatr, nefrit, kolera ve bağırsak hastalıkarında koruyucu ve tedavi edicidir.Haddinden fazla içilecek olursa çarpıntı, göğüs anjini, sinir bozukluğu, baş ağrısı, sıkıntı, mide bulantısı, el titremesi ve uykusuzluğa sebep verir.Şişmanlar, kalp, sinir, mide ve karaciğer hastaları, romatizma ve nikristen şikayet edenler, böbreklerinde kum veya taş olanlar, kabızlık ve yüksek tansiyondan yakınanlar, üremi veya albüminüri olanlar, mümkün olduğu kadar az çay içmelidirler
Öne Çıkanlar
-
Malzemeler 4 Adet (160 gr. But) Süt Danası Dilimi 3 Adet Yumurta 1 kg Taze Patates 3 dl Un 3 dl Galeta Unu 2 Yemek Kaşığı Beyaz Şarap Sirke...
-
Darı (akdarı) : Buğdaygillerden, kuraklığa dayanıklı bir bitkidir. Tohumları besin olarak kullanılır. Faydaları : Darı unundan yapılan yiye...
-
Oğlak Burcu Yükseleni Yükselen burcu Oğlak olan kişiler her zaman düşünceli yapıları ile dikkat çeker. Konuşkan değildir, kısa ve öz ce...
-
Malzemeler 1 tavuğun kemiksiz but ve göğüs etleri 3 dolmalık biber 1 yumurta 2 soğan 1 havuç 2 taze soğan 2 çuşka biber 2 diş sarımsak 4 ça...
-
Düğmelerle harikalar yaratın! Düğmelerden neler yapılabilir? Eski düğmeler ne işe yarar? Düğmelerle süsleme nasıl yapılır? Evet han...