Enginar (cynara) : Bileşikgillerden; kökü yıllarca yaşayıp, her ilkbaharda yeniden süren dikenli bir bitki ve bunun sebze olarak yenen iri topuz biçimindeki yeşil çiçeğidir. Killi, kumlu ve rutubetli toprakalarda yetişir. Çok iyi bir besindir. İçeriğinde 'cynarine' vardır.
Faydaları : Kandaki üre ve kolestrolü düşürür. İdrar söktürür. Kandaki şeker miktarını ayarlar. Şeker hastaları için çok faydalıdır. Bedeni ve ruhi bitkinliği giderir. Vücuda dinçlik verir. Sinirleri güçlendirir. Damar sertliği ve kalp hastalıklarını önler. Böbreklerdeki kumların dökülmesine yardım eder. Karaciğer hastalıklarının çabuk geçmesini sağlar. Sarılıkta faydalıdır. Romatizmanın şikayetlerini geçirir. Mide ve bağırsakları temizler. İshali keser.
Emzikli kadınlar, böbreklerinde veya mesanelerinde itihap olanlar yememelidir.
Öne Çıkanlar
-
Malzemeler 4 Adet (160 gr. But) Süt Danası Dilimi 3 Adet Yumurta 1 kg Taze Patates 3 dl Un 3 dl Galeta Unu 2 Yemek Kaşığı Beyaz Şarap Sirke...
-
Darı (akdarı) : Buğdaygillerden, kuraklığa dayanıklı bir bitkidir. Tohumları besin olarak kullanılır. Faydaları : Darı unundan yapılan yiye...
-
Oğlak Burcu Yükseleni Yükselen burcu Oğlak olan kişiler her zaman düşünceli yapıları ile dikkat çeker. Konuşkan değildir, kısa ve öz ce...
-
Malzemeler 1 tavuğun kemiksiz but ve göğüs etleri 3 dolmalık biber 1 yumurta 2 soğan 1 havuç 2 taze soğan 2 çuşka biber 2 diş sarımsak 4 ça...
-
Düğmelerle harikalar yaratın! Düğmelerden neler yapılabilir? Eski düğmeler ne işe yarar? Düğmelerle süsleme nasıl yapılır? Evet han...