Malzemeler
3 tatlı elma
1 soğan, ince dilimlenmiş ve halkalara ayrılmış
500 gr bakla, haşlanmış
50 gr ceviz içi Nane, süslemek için
SOS:
150 gr yoğurt
1 yemek kaşığı doğranmış nane
1 yemek kaşığı limon suyu
Tuz ve karabiber
Yemeğin Tarifi
Sosu hazırlayın: Yoğurdu, naneyi ve limon suyunu büyük bir kapta karıştırıp tuz ve biberle tatlandırın.
Elmaları dörde bölüp, ortasını alıp ince ince dilimleyip yoğurt sosunun içine batırın ve iyice karıştırın.
Soğanı, baklayı, ve cevizleri ekleyip karıştırın. Salatayı bir servis tabağına alıp naneyle süsleyin ve servis yapın.
ALIŞVERİŞ ÖNERİSİ: Salataya renk katmak için kırmızı elma kullanın.
ALTERNATİF: 50 gr salam ve peyniri küp halinde salataya ekleyebilirsiniz.