Malzemeler
2 su bardağı mercimek
5 kuru soğan
5 diş sarmısak
1 çay kaşığı kırmızıbiber
1 çay kaşığı fuz
1 kahve fincanı sirke
1 çay bardağı sıvıyağı
1 çay kaşığı nane
1 çay kaşığı hardal
2 katı yumurta
1 domates
1 salatalık
2 sivri biber
1 Tutam maydonoz
1/2 limon suyu
Yemeğin Tarifi
Mercimeği ayıklayıp soğuk suyun içinde bir gece bekletin. Beklettiğiniz mercimeği süzüp bir tencerede iki buçuk su bardağı suda haşlayın ve daha sonra süzün.
Soğanları ince uzun piyazlık kıyın, tuzla ovup iyice yıkayın. Sarmısakları dövüp karabiber, nane, dimon suyu, hardal, sıvıyağ, tuz ve sirke ile beraber sıcak mercimeğin üstüne ilave ederek karıştırın.
Hazırladığınız salatayı süslemek için katı yumurtayı, domatesi ve sadatalığı ince ince dilimleyip salatanın üzerine yerleştirin. Sivri biber ve maydonozla salatanıza renk verebilirsiniz.