PEYNİRLİ GELİN BOHÇASI

Malzemeler 
500 gr Beyaz Peynir
100 gr Krem Peyniri
Tuz, Karabiber, Pul biber
3 Diş Sarmısak
250 gr Yufka
80 gr Eritilmiş Margarin
1 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
2 Yumurta Sarısı
1 Demet Maydanoz

Yemeğin Tarifi   
Sarmısağı soyup ezin. Bir kasede beyaz peyniri ufalayın. Krem peynir, tuz, karabiber, pul biber ve sarmısağı karıştırın. Maydanozun sap kısımlarını ayıklayıp tuzİu suda yumuşayıncaya kadar haşlayın. 

Yufkaların üzerine eritilmiş margarini sürüp 25 cm büyüklüğünde kareler halinde kesin. İki kareyi üst üstte yerleştirip ortasına peynirli karışımdan yayın. Kareleri bohça olarak şekillendirip haşlanmış maydanoz sapları ile bağlayın. 

Fırını 180 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın. Bir fırın tepsisini yağlayın. Yumurta sarılarını zeytinyağı ile birlikte iyice çırpın. Bohçaların etrafına yumurta sarısı sürüp yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. 

Bohçaları fırına verip 10 dakika kadar pişirin. Fırından aldıktan sonra 5 - 10 dakika kadar dinlendirip servis yapın. 

Öneri: Bohçaların yanına değişik soslarda hazırlayabiiirsiniz. Örneğin bohçaların yanında domates sosu sunabilirsiniz. 
Sonraki Kayıt Önceki Kayıt Ana Sayfa