Taflan (hindkirazı) : Gülgiller familyasından; Karadeniz'in doğu kıyılarında da yetişen bir çalı veya 6 metre kadar boy atan, kış aylarında yapraklarını dökmeyen bir bitkidir. Çiçekleri küçük ve beyaz renklidir. Salkım halinde toplanmışlardır. Meyvesi zeytin büyüklüğündedir. Taze yapraklarında şeker, tanen, kalsiyum oksalat ve prülaurasin adlı bir glikozit vardır. Taze yapraklarından taflan suyu hazırlanır.
Faydaları : Sinirleri yatıştırır. Bronşitte şikayetleri giderir. Öksürüğü keser. Spazm giderir. Aybaşı gecikmelerinde de kullanılır.
Öne Çıkanlar
-
Malzemeler 3 su bardağı Un 4 adet Yumurta 2 çay bardağı Nişasta 10 yemek kaşığı Tereyağ 3,5 adet Limon suyu 3 su bardağı Toz şeker 1 su bar...
-
Malzemeler 5 adet yassı kadayıf 3 adet yumurta (çırpılmış) 1 bardak un 1 su bardağı süt 250 gr çiçek yağı 450 gr şeker 600 gr su Yarım limo...
-
Lototomi Nedir ve Litotomi Pozisyonu Nedir ? Litotomi Nedir ? (lithotomy) kelimesi "taş kesmek" veya "taş kırm...
-
Malzemeler 2 su bardağı haşlanmış bezelye 1 domates 1 taze soğan 2 yaprak marul 2 yemek kaşığı galeta unu 2 yemek kaşığı tereyağı 2 yemek k...
-
JİNEKOLOG KİMDİR ? JİNEKOLOG HANGİ ALANDA HİZMET VERİR ? JİNEKOLOG DOKTOR / KADIN HASTALIKLARI VE DOĞUM UZMANI Kad...