ÇÖKERTME

Malzemeler 
400 gr. Dana Kontrfile
8 Orta Boy Patates
Kızartmak İçin Sıvı Yağ
2 Çay KaşığıKarabiber
2 Çay Kaşığı Kimyon
2 Çay Kaşığı Kırmızıbiber
400 gr Süzme Yoğurt
6 Diş Sarmisak
100 gr Tereyağı
Tuz

Yemeğin Tarifi  
Sarmısakları dövün. ve süzme yoğurt ile karıştırın.

Patatesleri soyup yıkadıktan sonra kurulayın. Rendeleyip kızgın yağda kızartın ve kevgirle alın. Geniş bir servis tabağına yayın. Üzerine süzme yoğurdu dökün.

Tavada tereyağını eritip tuz ilave ederek ılık bir ortamda bekletin.

Etleri kömür ızgarasında pişirin. Çubuk şeklinde kesip ılık tereyağında baharatlarla birlikte 8-10 dakika pişirin. Etleri süzme yoğurdun üzerine yerleştirin.

Tabağı turp, yeşil biber ve domates ile süsleyip sıcak olarak servis yapın.

Sonraki Kayıt Önceki Kayıt Ana Sayfa