ENGİNARLI YUVA KEBABI

  Malzemeler 
4 Enginar
1 Limon
1 Soğan
1 Domates
1 Çorba Kaşığı Margarin
3 Çorba Kaşığı Kıyma
1 Sivri Biber
1 Havuç
10 Arpacık Soğan
1 Su Bardağı Et Suyu
1/2 Çay Kaşığı Köri
1 Su Bardağı Bezelye
4 Dal Dereotu
Tuz, Karabiber

Yemeğin Tarifi  
Enginarları temizleyip, limonla ovun. Limonlu suda haşlayarak fırın kabına alın. Kıyılmış soğanı yağda pembeleşinceye kadar kavurun. Kıymayı ilave ederek suyunu çekene dek kavurmaya devam edin.

Kavrulmış kıymayı enginarların ortasına doldurarak bir fırın kabına alın. Üzerlerine domates ve biber dilimleri yerleştirin. Kabuklarını temizlediğiniz arpacık soğanlarını, küp şeklinde kesilmiş havuç ve bezelyeleri tepsiye yerleştirin. Tuz, karabiber ve köri serpin.

Bir bardak et suyu dökerek fırında 15 dk pişirin. Üzerini dereotu ile süsleyip sıcak olarak servis yapın.

Sonraki Kayıt Önceki Kayıt Ana Sayfa