Malzemeler
600 Gr Un
3 Adet Yumurta
4 Çorba Kaşığı Bal
100 gr Tereyağı
250 gr Pudra Şekeri
1 Tatlı Kaşığı Karbonat
1 Tatlı Kaşığı Tarçın
3 Adet Karanfil
Anason
İçi İçin:
Erik Reçeli
150 gr Kuru Üzüm
150 gr Ceviz
Üzerine:
1 Adet Yumurtanın Sarısı
600 Gr Un
3 Adet Yumurta
4 Çorba Kaşığı Bal
100 gr Tereyağı
250 gr Pudra Şekeri
1 Tatlı Kaşığı Karbonat
1 Tatlı Kaşığı Tarçın
3 Adet Karanfil
Anason
İçi İçin:
Erik Reçeli
150 gr Kuru Üzüm
150 gr Ceviz
Üzerine:
1 Adet Yumurtanın Sarısı
Yemeğin Tarifi
Geniş bir kapta, unu, yumurtaları, balı, tereyağını, pudra şekerini, karbonatı, tarçını ve karanfili karıştırın. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene dek yoğurun. Hazırladığınız hamuru 4 eşit parçaya ayırın. Üzerine nemli bir bez örterek 3 saat bekletin.
Merdaneyle 2 cm kalınlığında açın. Üzerine erik reçeli sürün. Ceviz ve kuru üzüm serpin. Yuvarlayarak, rulo haline getirin. Üzerine yumurtanın sarısını bir fırça yardımıyla sürün. Diğer hamura da aynı işlemi uygulayın. Önceden ısıtılmış fırında pişirin. Dilimleyerek servis yapın.
Geniş bir kapta, unu, yumurtaları, balı, tereyağını, pudra şekerini, karbonatı, tarçını ve karanfili karıştırın. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene dek yoğurun. Hazırladığınız hamuru 4 eşit parçaya ayırın. Üzerine nemli bir bez örterek 3 saat bekletin.
Merdaneyle 2 cm kalınlığında açın. Üzerine erik reçeli sürün. Ceviz ve kuru üzüm serpin. Yuvarlayarak, rulo haline getirin. Üzerine yumurtanın sarısını bir fırça yardımıyla sürün. Diğer hamura da aynı işlemi uygulayın. Önceden ısıtılmış fırında pişirin. Dilimleyerek servis yapın.