Malzemeler
Hamur Malzemesi:
1 Çay Bardağı Eritilmiş Margarin
1 Çay Bardağı Pudra Şekeri
1 Çay Bardağı Sıvıyağ
1 Çay Bardağı Yoğurt
1 Paket Kabartma Tozu
Yarım Limon
1 Su Bardağı Un
1 Yumurta
İç Malzemesi:
2 Şeftali
1 Çorba Kaşığı Kuru Üzüm
1 ÇorbaKaşığı Fındık
2 Yemek Kaşığı Şeftali Marmeladı
Hamur Malzemesi:
1 Çay Bardağı Eritilmiş Margarin
1 Çay Bardağı Pudra Şekeri
1 Çay Bardağı Sıvıyağ
1 Çay Bardağı Yoğurt
1 Paket Kabartma Tozu
Yarım Limon
1 Su Bardağı Un
1 Yumurta
İç Malzemesi:
2 Şeftali
1 Çorba Kaşığı Kuru Üzüm
1 ÇorbaKaşığı Fındık
2 Yemek Kaşığı Şeftali Marmeladı
Yemeğin Tarifi
Bir kapta hamur malzemelerini karıştırıp yoğurun. Şeftalileri küp şeklinde doğrayın.
Hamuru merdaneyle açıp iki yanını bıçakla çıtlatın. Ortasına şeftali, üzüm ve fındığı ilave edip saç örgüsü gibi sararak 180 derece ısıtılmış. fırında pişirin.
Şeftali marmeladını ısıtıp pişirdiğiniz sarmanın üstüne sürün. Fındık veya fıstık serperek servis yapın.
Bir kapta hamur malzemelerini karıştırıp yoğurun. Şeftalileri küp şeklinde doğrayın.
Hamuru merdaneyle açıp iki yanını bıçakla çıtlatın. Ortasına şeftali, üzüm ve fındığı ilave edip saç örgüsü gibi sararak 180 derece ısıtılmış. fırında pişirin.
Şeftali marmeladını ısıtıp pişirdiğiniz sarmanın üstüne sürün. Fındık veya fıstık serperek servis yapın.