PORTAKAL AĞACI

Malzemeler 
5 adet portakal kabuğu (orta büyüklükte)
1 kg. şeker, 
500 gram su, 
1 limon suyu veya 1 gram limon tuzu

Yemeğin Tarifi   
Portakal Kabuğu Reçeli. Portakallar yıkanır, sarı kabukları rendelenir, . ince kısmı ile hafif olarak kazınır, kabukları uzunluğuna 8 parçaya bölünür. Bundan sonra portakaldan soyulan kabuklar haşlanır, kıvrılarak ipe dizilir ve su içine konur. Kabukların her gün 1 defa suyu değiştirilir ve yeniden su konur.

Bir kaç gün sonra acısı giderilen kabuklar 1 kg. şeker ve yarım kg. su ile yapılan kaynar şurup içine konarak istenilen kıvama gelinceye kadar pişirilir. Pişirmenin sonuna doğru limon suyu veya limon tozu ilave edilir ve 1-2 dakika daha kaynatılarak ateşten alınır, iplerinden çıkarılır. Sıcak sıcak temiz ve kuru kaplara doldurularak soğumaya bırakılır ve soğuyan kaplara diğer gerekli işler yapılır.
Sonraki Kayıt Önceki Kayıt Ana Sayfa