Malzemeler
5 kilo şeftali
3.5 kilo toz şeker
Yemeğin Tarifi
Şeftalileri yıkayın, çekirdeklerini çıkarıp dörde bölün. Bir sıra şeker, bir sıra şeftali olacak şekilde tüm malzemeyi tencereye koyun ve bu şekilde 12 saat kadar bekletin.
Sonra tencereyi ateşe oturtun ve tahta bir kaşık yardımıyla şeftalileri hafif ezerek karıştırarak bir süre pişirin. Şeftaliler iyice ezildiklerinde tenceredekileri süzgeçten geçirin.
Süzülmüş ezmeyi yeniden tencereye boşaltın. Suyunu çekip marmelat kıvamını buluncaya dek kaynatın. Kıvamını bulduğunda tencereyi ateşten alıp, soğumaya bırakın.
Ilındığında kuru cam kavanozlara boşaltın, soğuduğunda kavanozların kapaklarını kapatıp, serin bir yerde muhafaza edin.