ŞEFTALİ REÇELİ

Malzemeler 
1 kilo sert şeftali
1 kilo toz şeker
1 adet limon
su

Yemeğin Tarifi   
eftalilerin kabuklarını soyup, çekirdeklerini çıkartın. ince ince dilimleyin. Derin bir tencereye toz şekeri koyun. Toz şekerin üzerini geçecek kadar su ilave edip şerbet kıvamına gelinceye kadar kaynatın. 

Dilimlediğiniz şeftalileri hazırladığınız şerbete ilave edip 2?3 dakika kaynatın. Şerbeti çekmesi için bir gece bekletin. 

Daha sonra şerbetin içinden çıkartıp başka bir kabın içine alın. Şerbeti koyulaşıncaya kadar kaynatıp limon suyu ve şeftalileri ilave edin. 2?3 dakika kaynadıktan sonra ocaktan alın. 

Sıcak olarak reçel kavanozuna boşaltın. Soğuduktan sonra kavanozun kapağını kapatın.
Sonraki Kayıt Önceki Kayıt Ana Sayfa