Malzemeler
1 su bardağı kek un
1 adet yumurta
50 gram margarin
2-3 çorba kaşığı rendelenmiş taze hindistan cevizi
3 dilim ananas
Yarım muz
1/4 mango konservesi
1 su bardağı kek un
1 adet yumurta
50 gram margarin
2-3 çorba kaşığı rendelenmiş taze hindistan cevizi
3 dilim ananas
Yarım muz
1/4 mango konservesi
Yemeğin Tarifi
Oda sıcaklığındaki yumurta ve margarini birlikte çırpın. Üzerine 1 su bardağı kek ununu ekleyin. Ardından rendelenmiş hindistancevizini ilave edin.
Yarım muzu dilimleyin. Ananas ve mangoyu da iki küp şeker büyüklüğünde dilimleyin. Bu dilimleri de karışıma katın. 20 cm çapında küçük bir kek kalıbını güzelce yağlayın. Hamuru kalıba boşaltın.
180 derece fırında 15-20 dakika kadar pişirin. Kürdanı keke batırdığınızda temiz çıkıyorsa keki fırından alın. 5 dakika kalıpta dinlendirdikten sonra kalıptan çıkarın ve servis yapın.
Oda sıcaklığındaki yumurta ve margarini birlikte çırpın. Üzerine 1 su bardağı kek ununu ekleyin. Ardından rendelenmiş hindistancevizini ilave edin.
Yarım muzu dilimleyin. Ananas ve mangoyu da iki küp şeker büyüklüğünde dilimleyin. Bu dilimleri de karışıma katın. 20 cm çapında küçük bir kek kalıbını güzelce yağlayın. Hamuru kalıba boşaltın.
180 derece fırında 15-20 dakika kadar pişirin. Kürdanı keke batırdığınızda temiz çıkıyorsa keki fırından alın. 5 dakika kalıpta dinlendirdikten sonra kalıptan çıkarın ve servis yapın.