Malzemeler
250 gr. Arpacık Soğan
1 Yemek Kaşığı Toz Şeker
4-5 Yemek Kaşığı Sirke
1 Çay Bardağı Beyaz Şarap
4 Detne Yaprağı
Taze veya Kuru Kekik
Tuz
1/2 Su Bardağı İri Kuru Fasulye
8 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
Yemeğin Tarifi
Fasulyeleri yıkayıp soğuk su içinde bir gece bekletin. Islatma suyuna gerekirse biraz daha da su ekleyerek başlayın.
Soğanları soyun. Şekeri bir kapta eritin, hafifçe yakarak karamelleşmesini sağlayın.
Sirke, beyaz şarap, 3 çay bardağı su ilave edip kaynatın.
Şaraplı sos kaynayınca arpacık soğanlarını, defne yaprağı ve kekiği ekleyin.
Tuz katıp 20 dakika hafif ateşte pişirin.
Ateşten almadan 5 dakika önce haşlanmış süzülmüş kuru fasulyeyi ilave edin.
Fasulyelerin sosu içine çekmesi için bekletin. Salatayı bir gün önceden hazırlayıp bir gece bozdolabında bekletmek en iyi neticeyi verir.
Servis yapmadan önce yağ ekleyip karıştırın.