YUMURTA TATLISI

Malzemeler 
3 Yumurta
1 Çorba Kaşığı Un
2 Çorba Kaşığı Yoğurt
1 Çay Bardağı Sıvıyağ
ŞERBET İÇİN:
1 Çay Fincanı Tozşeker
2 Çay Fincanı Su
1 Tutam Toz Safran

Yemeğin Tarifi   
Tozşeker ve suyu tencerede kaynatın. Koyulaşmaya başlayınca toz safranı ilave edip karıştırın ve soğumaya bırakın. 

Yumurta, un ve yoğurdu mikserle çırpın. Sıvıyağı tavada ısıtıp hazırladığınız karışımı dökün. Alt tarafı kızarınca ters çevirin ve iki yüzünü de pişirin. Pişme esnasında tahta spatula yardımıyla eşit üçgenler halinde dilimleyin. 

Ateşi iyice kısın. 1 bardak soğuk şerbeti hamurun üzerine gezdirin. Şerbeti çekinceye kadar kısık ateşte 8-10 dakika pişirin. ılık olarak servis yapın. 
Sonraki Kayıt Önceki Kayıt Ana Sayfa