Ayva (sefercel) : Gülgillerden çiçekleri iri ve pembe renkli; yapraklarının altı tüylü, orta yükseklikteki bir ağacın meyvesidir. Ayva; limondan büyük, sarı renkte, tüylü, mayhoş, dokusu sertçe ve ufak çekirdekli bir meyvedir. Vitamini boldur. Çiğ yenilmesi tavsiye edilmez. Komposto veya jöle yapılarak veya külde pişirildikten sonra yenmesi uygundur.
Faydaları : İshal ve dizanteriyi keser. Mide ve bağırsakları kuvvetlendirir. İnce bağırsak iltihabını giderir. Kanı temizler. Karaciğer tembelliğini giderir. Safra akışını sağlar. Çarpıntıyı dindirir. Kadınlarda görülen beyaz akıntıyı keser. Bronşit, müzmin öksürük ve veremde faydalıdır. Ağızdan su gelmesini ve kan kusmayı önler. Vücudun gelişmesine yardım eder. Merhem yapılarak kullanıldığı takdirde; el ayak ve meme ucu çatlaklarını, yüz ve boyun kırışıklıklarını giderir. Egzama kaşıntılarını ve basur memelerinin doğurduğu şikayetleri giderir. Kabızlık çekenler ve tansiyonu yüksek olanlar yememelidir
Öne Çıkanlar
-
Malzemeler 1 kg İri Cins Kuru Kayısı 1/2 Su Bardağı Tozşeker 20 gr Susam 200 gr Ceviz İçi 8 Su Bardağı Su 1/2 Limon Yemeğin Tarifi Kuru ...
-
Malzemeler 9 sulu portakal, tercihen çekirdeksiz 75-100 gr şeker 1 limonun rendelenmiş kabuğu ve suyu Yemeğin Tarifi Portakalları keskin...
-
Darı (akdarı) : Buğdaygillerden, kuraklığa dayanıklı bir bitkidir. Tohumları besin olarak kullanılır. Faydaları : Darı unundan yapılan yiye...
-
Yengeç Burcu Yükselen Tablosu Saat 22 Haziran-2 Temmuz 3 Temmuz-12 Temmuz 13 Temmuz-22 Temmuz 00:00 Koç Koç Boğa 00:30 Koç Boğa Boğ...
-
Malzemeler 2 Adet Yumurta 1 Çay Bardağı Süt 1 Çay Bardağı Ayçiçekyağı Yarım Çay Bardağı Su Alabildiğince Un Bir Tutam Tuz Yemeğin Tarifi ...