Buğday (triticium vulgare) : Birçenekligillerdendir. Sapları kamışsıdır ve içleri boştur. Çiçekleri başak şeklindedir. Yemişlerine buğday denir. İçeriğinde B vitamini ve karbonhidratlar vardır. Bunlar, tanelerin kepeğindedir. Bu nedenle buğday unu ne kadar çok kepekli, yani esmer olursa, o derece faydalı olur.
Faydaları : Kepekli buğday unundan yapılan ekmek, kurabiye ve benzerleri bağırsakların düzenli çalışmasını sağlar. Kabız olmayı önler. Çimlendirilmiş buğday tanesi zihin yorgunluğu ve sinir bozukluklarını giderir. Damar sertliği, mide ve cilt hastalıkları olanlar, taze ekmek ve sıcak börek gibi şeyler yememelidirler
Öne Çıkanlar
-
Darı (akdarı) : Buğdaygillerden, kuraklığa dayanıklı bir bitkidir. Tohumları besin olarak kullanılır. Faydaları : Darı unundan yapılan yiye...
-
Oğlak Burcu Yükseleni Yükselen burcu Oğlak olan kişiler her zaman düşünceli yapıları ile dikkat çeker. Konuşkan değildir, kısa ve öz ce...
-
Düğmelerle harikalar yaratın! Düğmelerden neler yapılabilir? Eski düğmeler ne işe yarar? Düğmelerle süsleme nasıl yapılır? Evet han...
-
Yengeç Burcu Yükselen Tablosu Saat 22 Haziran-2 Temmuz 3 Temmuz-12 Temmuz 13 Temmuz-22 Temmuz 00:00 Koç Koç Boğa 00:30 Koç Boğa Boğ...
-
Tüğlere Son Vermenin Yolu ( Bitkisel Çözüm ) Bütün kadınların sorunudur. Fakat bazı hanımların tüyleri hormon bozukluğundan ötürü...