FASULYE EZMESİ SALATASI

Malzemeler 
1 kase kuru fasulye 
Yarım demet maydanoz (çok ince kıyılmış) 
1 çay kaşığı kırmızı biber 
5-6 yemek kaşığı zeytinyağı 
1 çay kaşığı tuz 
1 çay kaşığı karabiber

Yemeğin Tarifi   
İlk yapmamız gereken 1 kase kuru fasulyeyi akşamdan soğuk suyla ıslatmak olmalıdır. Ertesi sabah suyunu süzelim ve bir tencerede üzerine 3-4 parmak çıkacak kadar su ilavesiyle haşlayalım. Fasulyeler iyice yumuşayıncaya (helmeleninceye) kadar pişirelim. Sonra robotta veya çatalla iyice ezelim. Üzerine tuz, karabiber, kırmızı bibe, limon suyu ve zeytinyağı ile çırparak hazırladığımız sosumuzu gezdirelim. En son olarak ince kıydığımız maydanozlarla süsleyerek servise sunalım.
Sonraki Kayıt Önceki Kayıt Ana Sayfa