İMAM BAYILDI

Malzemeler 
6 adet patlıcan 
1 bardak sıvıyağ 
6 adet soğan 
15 adet sarmısak 
1 bardak zeytinyağı 
2 adet domates 
1 adet yeşil biber 
2 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz 
6 adet kesme şeker 
2 bardak su 
Tuz 
Karabiber

Yemeğin Tarifi   
Patlıcanları çizgili şekilde soyun. Tuzlu suda bekletin (sap kısımlarını da soyarsanız, görünümü güzel olur).

Patlıcanları kurulayıp, kızgın yağda kızartın. Fırın tepsisine dizin. Ortalarını uzunlamasına kesin.

Bir tavanın içinde yarım halka şeklinde doğranmış soğanla, sarmısağı zeytinyağında kavurun. Doğranmış domates, yeşil biber, maydanoz, şeker, tuz ve karabiberi üzerine ilave edin. 10 dakika pişirin.

Hazırladığınız harcı, kızarmış patlıcanların içine eşit miktarda paylaştırın. 2 bardak su ilave edip, fırında 25 dakika pişirin.

Servis için soğumaya bırakın. 
Sonraki Kayıt Önceki Kayıt Ana Sayfa