İncir (yemiş) : Dutgillerden asıl vatanı Akdeniz kıyıları olan yaprakları geniş ve dilimli bir ağacın meyvesidir. Armut biçiminde ve büyüklüğünde yumuşak, çekirdekleri darı şeklinde tatlı bir yemiştir.
Faydaları : Bağırsakları yumuşatır. Kabızlığı giderir. Mide tembelliğini tedavi eder. Vücudu ve sinirleri kuvvetlendirir. Enerji verir. Nekahat devresini kısaltır. Bronşit, öksürük ve boğaz ağrılarında faydalıdır. Bronşları yumuşatır. Çıbanların olgunlaşmasını sağlar. Lapası, yanık ağrılarını keser. Dallarından akan süt, nasır ve siğilleri giderir. Basurda faydalıdır. Nezle ve sıtmada da kullanılır.
Öne Çıkanlar
-
Malzemeler 250 gr. küçük boy domates (veya kiraz domates) 1 çay bardağı lor peyniri 1 çay kaşığı fesleğen Karabiber, Tuz 5 sap maydanoz Yem...
-
Malzemeler 1 adet göbekli kıvırcık salatası 1 adet domates 1 adet salatalık 1 dilim rendelenmiş beyaz peynir 1 bağ roka 1 kahve fincanı sıv...
-
Lototomi Nedir ve Litotomi Pozisyonu Nedir ? Litotomi Nedir ? (lithotomy) kelimesi "taş kesmek" veya "taş kırm...
-
Malzemeler 3 Adet Patlıcan Sıvı Yağ 1 Tatlı Kaşığı Margarin 1 Kg Kuşbaşı Kuzu Eti 1 Adet Küçük Doğranmış Havuç 1/2 Su Bardağı Bezelye Bikaç...
-
Kurtbağrı (kurtbaharı) : Zeytingiller familyasından kış aylarında yaprağını döken veya her zaman yeşil olan odunsu bir bitkidir. Yurdumuzda ...