KEREVİZ VE TURP SALATASI

Malzemeler 
1 sert tatlı elma
1 küçük kereviz sapı, doğranmış
250 gr turp, ince dilimlenmiş
Tuz ve karabiber
Sos:
50 gr lor peyniri
4 yemek kaşığı krema
2 yemek kaşığı elma sirkesi
1 çay kaşığı şeker
1 diş sarmısak, ezilmiş

Yemeğin Tarifi   
Sosu hazırlayın: Lor peynirini büyük bir kaseye koyup yumuşayıncaya kadar çırpın. Yavaş yavaş kremayı ve sirkeyi, sonra şeker ve sarımsağı ekleyip karıştırın. 

Elmayı soymadan içini ayıklayıp doğrayın. Kereviz ve turpların yarısıyla birlikte sosa ilave edin. Tuz ve biberini katın. 

Salatayı servis tabağına boşaltıp kalan turplarla üstünü süsleyin. Oda sıcaklığında servis yapın. 

ALTERNATİF: Lor peyniri yerine krem peynir, krema yerine de yoğurt kullanabilirsiniz. 

SERVİS ÖNERİLERİ: Bu salata öğle yemeğinde börek veya soğuk tavuk ya da soğuk et ile sunulabilir. 

BUNU BİLİYOR MUYDUNUZ: Kerviz mineral tuzlar, vitamin ve demir açısından çok zengindir ve diettekiler için en iyi sebzedir. 
Sonraki Kayıt Önceki Kayıt Ana Sayfa